Seksiä ja kettua

Jei. Paleokuulumisia kyseltiin jo ahkerasti. En tiedä muistinko mainita ensimmäisten päivien vatsan nipistelystä, joka oli aika lievää ja meni nopeasti ohi. Huomaan tottuneeni paleoon aika hyvin, ainoa paheeni on satunnaisesti nautittu pikakahvi (ei vaan pysty olemaan ilman). En tiedä onko kyseessä nopeasti terveellistynyt ruokavalio vai kevätaurinko, mutta välillä energialataus on niin huima että sitä pitää mennä pihalle saakka purkamaan. Haittapuolena tietenkin se, ettei millään viitsisi istuskella koneen edessä tekemässä hommia. “Loppuviikosta sitten!” Aamulla olin Päivin kanssa pelaamassa sulkapalloa ja perjantai-aamuna olemme menossa uudestaan. Jos vaikka kävisi siellä pari kertaa viikossa?

Jostain pitää kyllä varoittaakin, eli ihan uskomattomista riita/mielipiteenvaihtokeskusteluista kavereiden ja tuttujen kanssa. Lähiaikoina mm. Sampun valittaminen sokerittomuudesta ja kohtaus ruokalassa, kun Kata totesi jostain bolognese-kastikkeesta, että “Hei jee, jotain mitä sä voit syödä”. Totesin, että kastike todennäköisesti sisältää ainakin jauhoa ja jotain maitotuotta, mihin Kata vastasi “No ei kai se nyt niin tarkkaa ole”. Kyllä, se on ihan juuri niin tarkkaa, ei viljaa, ei maitoa. Ei riisiä eikä herneitä eikä maissia. Jälkeenpäin molemmat keskustelut ovat tavallaan tuntuneet aivan uskomattomilta: jos kerran sanon etten syö sokeroitua ruokaa tjsp, niin mitä riitelemistä siinä enää on? Kummastus.

Arwenin (tai Tiu’un, uusia nimiä opi käyttämään millään, ‘kele! :D ) helmikuun 2003 merkintöjä selailtuani totesin tytön käyttävän myös termiä paleoton päivä. Jees.

Mitä kannattaa kokeilla
- Lidlin naudanlihapihvit (hyvää ja halpaa ehtaa lihaa)
- Kesäkurpitsa
- Kurkku
- Rainbow-lohi
- Finnwokista ja tonnikalasta tehty mausteinen paistos, namnam
- Kookosmaito suolaisissa ruoissa
- Meetvursti
- Jäiset vadelmat (hyvä karkinkorvike)
- Vegaanin käsikirja (muuten naurettava opus, mutta sisältää monia paleo-ystävälliseksi muokkautuvia ruokaohjeita. Netitän kun ehdin)

Ehdoton ei-ei (eli jos haluat rikkoa paleotasi, älä tee sitä näin)
-jäätelö

Millä voi korvata keksin ja letun?
- Seksillä ja ketulla
T. Hallgren

En ole vielä päättänyt mitä mieltä olen periaatteessa kielletyistä makeutusaineista. Ainakin Hermesetaksen internet-sivuilta olen saanut sellaisen kuvan, että Original-versio on täysin kaloriton jne, ja sopii ainakin diabeetikoille (eli ei vaikuta verensokeriin/insuliinintuotantoon). ->

“Most diabetics find it hard to cut out sweet foods, but it is totally unnecessary: sweeteners that are used in place of sugar can give many foods and drinks the customary sweetness without increasing their energy value and without causing an imbalance in the blood sugar level. Therefore experts throughout the world consider the use of sweeteners to be sensible and extremely helpful and not only for diabetics, for sweeteners have no effect whatsoever on the metabolism, insulin secretion or blood sugar level. “

Tuon perusteella en kyllä keksi mitään syytä olla “korvaamatta” välillä karkkia Hermesetas-teellä. Tulipa pitkä teksti :D


4 Responses to “Seksiä ja kettua”

 • Tiuku Says:

  Miika osaisi kertoa tämän huomattavasti proommin, mutta yritetäänpä nyt ihan vähän: pointtina kielletyissä makeutusaineissa on se, ettei aivo tajua, onko kyseessä sokeri vai makeuttaja, ja käynnistää insuliinin tuotannon joka tapauksessa. Makeutusaineita kannattaa siis välttää ainakin siinä tapauksessa, että tahtoo eroon sokerinhimosta, joka ainakin minulla on ollut pahin paleotappaja.

  Ei tuosta nyt kyllä mitään tajunnut ja saattaa olla metsässä koko juttu. Paitsi ehkä sen nimenomaisen peruspointin: makea käynnistää makeanhimon. (:

 • Tiuku Says:

  Öh, tai tuota, en ole kyllä varma, oliko sillä mitään tekemistä insuliinin_tuotannon_ kanssa loppujen lopuksi. (: Iik, antakaa minulle Miika, Miika on paleoguru! (;

 • Semi Says:

  Nimenomaan ainakin tuon original Hermesetaksen kanssa on niin, että se ei vaikuta verensokeriin eikä insuliiniin. Sen takia esim. sokeritautinen Roni juo light-limsaa (tai siis ettei tarvitsisi piikittää).

  Toiseen pointtiin on kokemusten perusteella vähän huono sanoa mitään, sillä en ole koskaan ollut mitenkään erityisen makeanhimoinen. (Eikä makeahimotus siis ainakaan omalla kohdallani kasva makeutetun teen tjsp. juonnin jälkeen)

 • Paleo on parasta | Pornopolka Says:

  [...] Eli seksiä ja kettua metsästämässä. [...]

Leave a Reply

Powered by WP Hashcash