Laulu pesukoneelle

Oli huono pesukonepäivä. Pistin pyykit pyörimään. Koneen käytyä rummun pohjalla on litroittain vettä ja vaatteet uivat. Kiroan. Pistän koneen uudestaan linkoamaan. Lingon jälkeen vaatteet valuvat edelleen vesivellissä. Linkoan uudestaan. Ei mitään, paitsi että vaatteet tirsuavat saippuavaahtoa. Kiroan. Linkoan. Ei mitään. Klähmin poistoletkua, käännettyäni sen vasemmalta oikealle alkaa letkusta valua vettä. Totean pelastuneeni. Väärin todettu. Etsin löytääkseni pesukoneen ohjekirjan. Löydän pesukoneen ohjekirjan. Luen ohjeita. Otan koneen pois seinästä ja väännän vedet kiinni. Pienellä hakemisella saan irti etupaneelin, kiskon ylimääräisen vedenpoistoletkun ulos ja tyhjennän koneesta vedet. Yritän päästä kiinni pyörivään juttuun, jonne epäilin menneen vaatenukkaa niin paljon, että se on jumittanut koneen. Muovijuttu ei irtoa. Kämppis tulee ihmettelemään. Kiskon taas muovijuttua. Saan lopulta hiiiitaan edestakaisen liikkeen avulla muovijutun irti, sen oli kiilannut paikalleen valtava musta hiuspinni. Poistan hiuspinnin, huuhdon muovijutun ja laitan sen takaisin. Suljen etupaneelin, laitan sähköt takaisin. Pistän koneen kokeeksi pyörimään. Tunnin päästä tulen, avaan koneen. Ihmettelen miksi pyykit ovat kuivia. Tajuan unohtaneeni laittaa veden takaisin päälle…

Tänään shoppailin Heidin kanssa, söin myös jäätelöä, join pussisiideriä ja päädyin tulevan kämppikseni heilan luokse jatkoille laulamaan Singstaria. Nyt on ääni ihan käheä ja tyttö onnellinen saatuaan laulaa.


Leave a Reply

Powered by WP Hashcash